Токарные станки 

Блочний фундамент для дачі: без спецтехніки не обійтися

Найшвидшим способом побудови «підошви» у вашого будинку, гаража чи іншої споруди, є установка блочного фундаменту. Робота по влаштуванню фундаменту, таким способом закінчується в найкоротші терміни, так як вона не вимагає різних затримок при роботі, як при зведенні монолітної основи. Бетонні блоки для фундаменту вигідні і по вартості. На відміну від заливки бетону, час на такий фундамент мінімальний, так само, як і витрати на спецтехніку. Якщо для бетонування треба, щонайменше, завезти різними вантажівками пісок, щебінь та цемент, а потім все це зміксувати, то для доставки блоків достатньо орендувати на пару годин маніпулятор. Якісна та різноманітна спецтехніка в оренду.

Монолітна поверхня, як вважають деякі експерти, набагато краще, ніж блокова. Так, моноліт трохи міцніше, але для невеликого дачного будинку це не критично. Фундамент, який зроблений з блоків, набагато спрощує життя господаря, маючи достатньо міцності.

Такий фундамент не утворює вологість, яка в свою чергу, і ставатиме проблемою для вашого будинку і гаража, в тому числі. Бетонні блоки для фундаменту ціна, яких відповідає своєї межі, дуже часто користуються попитом, і відгуки в подальшому надходять тільки позитивні. Це дуже великий плюс для їх продавців. Блоки для фундаменту ціна, яких змушує покупця задуматися про головне… Чи варто платити за такий фундамент більше, і при цьому не втратити дуже багато? І чи можна побудувати такий фундамент власноруч, не привертаючи для цього помічників і спеціальної будівельної техніки.

Але щоб відповісти, на такого роду питання, потрібно дуже близько познайомитися з «кубами», з яких ви збираєтеся робити основу вашого споруди. Фундаменти в залежності від своєї форми, бувають: стрічкові, стовпчасті й плиткові. Стрічкові і стовпчасті фундаменти мають однакові способи укладання. Є один мінус, який полягає в додаванні води. Вода послаблює «контакт» розчину з блоками, тому додавання води суворо забороняється. І, щоб уникнути утворення, грудок в розчині, необхідно дуже ретельно переглянути дану суміш. А блоки укладають точно так же, як і цегла, і відповідно виконуються всі правила їх розрізання. Також потрібно велику увагу приділити на шви, щоб їх товщина відповідала необхідним нормам.

У таких фундаментів, як і багатьох інших, є свої переваги і недоліки. Недоліками є: великі витрати на матеріали і роботу, а також потреба в ретельній гідроізоляції.

Related posts