Будівельні роботи 

Арматурна сітка: де застосовується та які особливості

Арматура із сталі широко використовується не тільки для зміцнення фундаментів, а й для інших видів будівельних робіт. Посилення надає поверхні міцності, тому що вона має можливість обсипатися або тріскатися. У багатьох випадках рекомендується використовувати армувальну сітку для підвищення ефективності посилення кріплення.

Для отримання такого виробу будівельники беруть сталеві стрижні однакового розміру діаметром від 3 до 12 см. Вони зварені у формі сітки. Чим товщі брус, тим важчий і міцніший готовий продукт. Крім того, розмір осередку майбутньої сітки дуже важливий. Найбільш поширені варіанти-15×15 та 20×20 сантиметрів. Знову ж таки, цей параметр значно впливає на вагу, міцність та кількість використовуваних матеріалів.

Переваги
Засіб неймовірно потужний та збільшує ефект зміцнення у кілька разів. Вона несе та вогнетривка. Якщо ви купуєте товар, що називається “з полиці”, вам не доведеться витрачати час на роботу та скручувати арматуру самостійно. Зручно використовувати як листовий, так і рулонний варіанти, це прискорює роботу. При цьому матеріал відносно недорогий.

Де використовується

Арматурна сітка використовується для зміцнення фундаментів та бетонних блоків, зміцнення стін котлованів та насипів, а також для будівництва тунелів та мостів. Більш тонкі стрижні зміцнюють цегляні стіни, вирівнюють штукатурку та підлогу. Клітини, паркани та теплиці зазвичай будуються з цього продукту. Загалом, у вітчизняних схемах велика ймовірність використання тонкої армуючої сітки. Цей вид металопрокату бажано зберігати тільки в сухому середовищі, так як він схильний до корозії. Однак він може бути покритий захисним покриттям, таким як цинк або полімер, тоді корозійне та агресивне середовище не буде перешкодою. Як правило, основні характеристики можна знайти шляхом маркування на партії продукту, що також дозволяє розрахувати загальну вагу бажаної конструкції. Перед використанням цього продукту необхідно видалити пил, іржу, а також сліди, які можуть зберігатися (наприклад, жир), оскільки чиста поверхня потрібна для забезпечення оптимальної адгезії до бетону або інших матеріалів.

Related posts